top of page
unnamed.jpg

Hoe verloopt een massage bij WellnessMassages.be

Kennismaking en anamnese.

Bij een eerste afspraak zal ik eerst een gesprekje met je voeren ter kennismaking en om erachter te komen wat jouw wensen zijn. Ook zal ik een anamnese afnemen. Dit betekent dat ik alle gegevens over jou verzamel die belangrijk zijn voor een verantwoorde en veilige behandeling. Denk hierbij aan vragen over je levensstijl en eventuele aandoeningen. Deze gegevens zullen enkel gebruikt worden voor eigen gebruik en zullen nooit met derden gedeeld worden.

Voorbereiding op de massage.

Ik zal kort vertellen hoe de massage zal verlopen. Het is verstandig om voor de massage naar het toilet te gaan, zodat je straks ongestoord van je massage kunt genieten.


Bloot of niet?

Hoeveel moet er bloot? Er moet niets. Je doet zo veel uit als je zelf prettig vindt. Omdat iedereen zijn eigen grenzen, karakter en voorgeschiedenis heeft, wordt daar gewoon rekening mee gehouden.

Hou er wel rekening mee dat je last kan hebben van moeilijk te verwijderen olievlekken in kleding of ondergoed.


Op de massagetafel.

Ik zal de ruimte verlaten, zodat je je kunt uitkleden. Daarna ga je op je buik op de massagetafel liggen. Ik kom terug in de massageruimte en zal je lichaam volledig bedekken met een dekentje, zodat je er warm en comfortabel bij ligt. Alleen dat gedeelte van het lichaam dat wordt gemasseerd wordt ontbloot en bij het omdraaien op de massagetafel hou ik een dekentje voor mijn gezicht en boven jouw lichaam. Ik als massagetherapeut zal op geen enkel moment jouw lichaam volledig naakt kunnen zien. Ik zal tijdens de sessie niet tegen je praten, zodat je diep kunt ontspannen. Op de achtergrond klinkt een rustgevende muziek. Wil je wel praten, dan mag dat ook. Ondervind je ongemak tijdens de sessie, laat het dan meteen weten.


Het einde van de massage.

Ik zal je aan het einde van de sessie vertellen dat de massage afgerond is. Als het goed is ben je diep ontspannen en soms ben je zelfs in een dromerige, meditatieve staat. Je kunt gewoon nog even blijven liggen. Ik verlaat de ruimte. Sta niet in één keer op. Kom langzaam overeind en blijf voor je opstaat even rustig zitten om duizeligheid te voorkomen. Je kleedt je aan en daarna kom ik weer terug. We nemen afscheid en ik vertrek terug. Tip: drink na de massage wat extra water om vrijgekomen afvalstoffen door de massage beter af te voeren en om hoofdpijn te voorkomen.

Hoe verloopt een massage: Over mij
bottom of page